Bugünkü yazımızda sizlerin en çok sorduğu ve yapmaktan keyif aldığı bir konu olan cam kavanoz boyama hakkında bilgiler vereceğiz. Hepimizin evlerinde kullanılmayan cam kavanozlar vardır. Bu kavanozların çöpe gitmemesi için onları boyayarak belki de evinizdeki en keyifli objeye dönüştürmek istemez misiniz? Cam kavanozları atmayıp dönüştürerek hem evinizde yepyeni yaşam alanları oluşturacak hem de çok basit ve keyifli bir çalışma yapmış olacaksınız. Bu arada söylemekte fayda var; yazımızda bahsedeceğimiz boyaların ve yöntemlerin her birini yalnızca cam kavanoz özelinde değil; cam şişe boyama, cam bardak boyama, cam tepsi boyama gibi tüm cam objelerinizde kullanabilirsiniz. Yazımızın devamında evinizin en sevdiğiniz köşesini oluşturacak olan cam kavanozların hangi boyayla boyandığına, cam kavanoz boyama malzemelerine, boyanın su ile yıkanıp yıkanmadığına ve birbirinden güzel cam kavanoz boyama fikirlerine yer vereceğiz.
⦁ Dora Glass Cam Boyası Cadence
⦁ Ultra mat ipeksi Very Chalky Cam Boyası
⦁ Beyaz Enamel Cam ve Porselen Boyası
⦁ Cadence Multisurface Hybrid Akrilik Boya (Direkt olarak cam boyası diye geçmez, ancak cam dahil tüm yüzeylere rahatlıkla uygulanabilir)
⦁ Cadence Akrilik Vernik(isteğe göre)
⦁ Küçük ve büyük ponpon fırça(ponpon fırçalar cam üzerinde fırça izi bırakmayacaktır)
⦁ İsteğe göre cadence stencil şablonlarıyla ya da tela transfer çeşitleriyle camın yüzeyi süslenebilir.
⦁ Dekopaj Plus(eğer stencil ve tela transfer uygulaması yapılırsa kullanılmalıdır.)
Kavanoz boyamada kullanılabilecek cam boyası çeşitlerinin tüm renklerine Sanatsal Dünya Hobi Market üzerinden tek tıkla ulaşabilirsiniz. En uygun fiyatlı cam boyası renklerine sitemiz üzerinden 7/24 ulaşabilirsiniz.
Cam kavanoz neyle boyanır? diye soracak olursanız, cam ve porselen için özel olarak geliştirilen boyaları sizler için önerebiliriz. Bunun dışında en çok merak edilen konu ise akrilik boya ile cam kavanoz boyanır mı? sorusudur. Cadence Multisurface Hybrid Akrilik Boyalar ile gönül rahatlığıyla cam kavanozlarınızı boyayabileceğinizi söyleyebiliriz. Çünkü bu boyalar kumaş, cam, metal, ahşap gibi her türlü yüzeyde kullanılabilmektedir.
⦁ Öncelikle seçtiğiniz cam kavanozu alkollü ya da nemli bir bezle toz ve kirden arındırın. Sonrasında iyice kurulayın.
⦁ Seçtiğiniz cam boyasını iyice çalkalayın ve bir kaba dökün.
⦁ Ponpon fırçanızı boya kabına batırın ve yeterince boya aldığınızdan emin olun.
⦁ Kavanozun içerisine elinizi sokarak boyama işlemini kolayca yapabilirsiniz.
⦁ Tamponlama darbeleriyle acele etmeden yumuşak vuruşlar yapın.
⦁ Kavanozun alt kısmını en son boyayın.
⦁ Küçük dar kısımlar için küçük ponpon fırça kullanabilirsiniz.
⦁ İlk kat uygulama bittikten sonra 12 saat beklenir.
⦁ İlk katta boyanın kapatıcılığı düşük olduğu için dalgalı bir görüntü olabilir, endişe etmeyin.
⦁ 12 Saat sonra ikinci kat boyaması aynı adımlarla tekrar edilir.
⦁ İkinci kat uygulaması bittikten sonra dilerseniz tekrar tam kurumayı bekleyip üçüncü kat uygulaması yapabilirsiniz.
⦁ Boyama bittikten 21 gün sonra boya kendi kendine kuruyarak sabitlenir. Bu nedenle vernik uygulamasına ihtiyaç duyulmaz.
⦁ Dilerseniz boyama bittikten sonra 180 derecelik fırına soğuk bir şekilde objenizi koyarak 20 dk fırınlayabilirsiniz. Sonrasında obje tamamen soğuduktan sonra fırınlanan objeyi soğuk olarak çıkarttığınızda da aynı etkiyi görürsünüz.
⦁ Süsleme kısmına geldiğimizde ise objenizi tamamen kendi zevk ve hayal gücünüze göre boyayabilir ve süsleyebilirsiniz.
Bu Yazımıza Da Göz Atabilirsiniz: Cam Boyama Nasıl Yapılır, Cam Boyası Uygulama Teknikleri Nelerdir?
Yıkanınca çıkmayan cam boyası vardır. Yukarıda saydığımız cam boyaları ile uygulama yapıp fırınladığınız taktirde bulaşık makinesinin üst rafında yıkayabilirsiniz ve boyadığınız renk sabitlendiği için akmaz. Ancak Cadence Multisurface Hybrid Akrilik Boya ile boyanan cam objeleri eliniz ile yıkamanızı öneririz.
İşte yaratıcılığın konuştuğu cam kavanoz boyama fikirleri;
Müşteri Hizmetleri