Bugünkü yazımızda "eskimiş tava nasıl boyanır, eskiyen tavadan ne yapılır" gibi sorular soranlar için eski tavadan muhteşem bir dekoratif obje dönüşümü anlatacağız. Evlerimizde kullandığımız tavalar zaman içinde deforme olabilir, boyası ve yüzeyi sökülebilir ve bunların sonucunda eskiyebilir. Peki eskimiş bir tavayı çöpe atmak her zaman ilk yol mu olmalı? Eskimiş tava yenileme çalışması yapılabilir mi? Elbette ki eskimiş bir tavayı yenilemek mümkün. Tavanın durumuna göre onu Cadence akrilik boyalar ile boyayarak tekrar yeni bir tava gibi kullanabilirsiniz. Ancak tavanızın iç kısmında derin çizikler varsa ve çok daha derin deformasyona sahipse bu tavayı gıdalarınızı pişirmek için kullanmamanızı öneririz. Mesela eskimiş tavalarla çok uygun fiyatlı el yapımı muhteşem bir dekoratif obje yapabilirsiniz.
Cadence Boya Hibrit Multisurface Serisi ile hayal ettiğiniz tüm yüzeyleri ve objeleri boyayabilirsiniz. Cadence Multisurface Tüm Yüzeyler İçin Boyalar ile; cam boyama, ahşap boyama, mobilya boyama, duvar boyama, kumaş boyama, deri boyama, masa boyama, sandalye boyama, tepsi boyama, metal boyama, plastik boyama, mdf boyama, demir boyama gibi onlarca yüzeyde boyama ve yenileme çalışması yapabilirsiniz.
2 adet plastik saç kremi kutusunun dışındaki kağıdı soyun. Ardından alt taraflarını birbirine paralel olacak şekilde japon yapıştırıcısı ile yapıştırın.
Tavanın içine ve dışına Cadence Beton Effect Rölyef Pasta uygulayın.
Aynı şekilde plastik kutuların yüzeyine de Cadence beton effect rölyef pasta uygulayın.
Stencil şablonunun arkasına stencil yapıştırıcısı sıkın. Plastik krem kutusunun üzerine yapıştırın ve üzerine beton efect rölyef pasta uygulayın.
Tavanın iç ve dış kısımlarına da stencil şablonunu sabitleyerek beton effect rölyef pasta uyguladıktan sonra şablonu yavaşça kaldırın.
Siyah renk Cadence akrilik boya ile tavanın iç ve dış kısmını boyayın.
Boya 6-12 saat aralığında kuruduktan sonra tavanın ters kısmını çevirin. Tam ortasına birleştirdiğiniz plastik kutuyu yapıştırın.
Cadence Beyaz Eskitme Pudrası ile tavanın içini, dışını, altını ve plastik kutuları gelişigüzel boyuyoruz. Nemli bir bezle boyayı silme işlemi uyguluyoruz.
Cadence Küf Yeşili Eskitme Pudrası ile tavanın iç kısmını gelişigüzel boyuyoruz. Ardından silme işlemi uyguluyoruz.
Bakır Su Bazlı Parmak Yaldız ürününü tavanın kenarlarına, iç ve dış kısımlarına parmakla uyguluyoruz
12 Saat kurumaya bıraktıktan sonra Cadence su bazlı yarı mat akrilik vernik ile tavanın iç-dış ve alt sap kısmını vernikliyoruz.
24 Saat Sonra Dekoratif Objemiz Kullanıma Hazır !
Gerekli Malzemeler
Gerekli Ekipmanlar
Müşteri Hizmetleri