Koyu renkli mobilyalarınızı boyalarınızı boyayarak yatak odanızın kasvetli havasını dağıtabilir, çok daha ferah bir odaya sahip olabilirsiniz. Özellikle yatak odası mobilyaları, eski olmasına rağmen hala sapasağlam duran kişiler bu mobilyaları değiştirerek ekstra masraf yapmak yerine, mobilyalarını boyayarak yenileyebilmektedir. Son yıllarda iyice popüler hale gelen kendin yap, dıy projeleri insanların el emekleri ile yaptıkları ürünlere olan ilginin artmasına sebep olmuştur. Siz de "yatak odası boyama nasıl yapılır, yatak odası mobilya boyama nasıl yapılır, gardırop boyama nasıl yapılır, komodin nasıl boyanır, yatak başlığı nasıl boyanır" sorularını merak ediyorsanız yazımızı okuyarak tüm sorularınızın yanıtlarını alabilirsiniz.
Boya çalışmanıza başlamadan önce boyamak istediğiniz tüm mobilyaları yağdan, kirden ve tozdan arındırmak için iyice temizleyin. Mobilyalarınızda bulunan, boyamak istemediğiniz kısımları korumak için buraları maskeleme bandı ile kaplayın. Bant çekerken maket bıçağı kullanarak daha düzgün bir işlem ortaya çıkarabilirsiniz. Ferah bir yatak odasına sahip olmak için Cadence Hibrit Multisurface beyaz boyayı kullanabilirsiniz. Su bazlı, kokusuz ve tüm yüzeylere tutunabilen bir boya olması sebebiyle boyamak istediğiniz her yerde Hibrit Multisurface boyaları tercih edebilirsiniz. Cam, seramik, metal gibi sert olan yüzeylere uygulanabilen boyalardır.
Peki tarama işlemi nedir? Ruloya tekrar boya almadan ve ruloya baskı uygulamadan kendi ağırlığı ile boyadığımız alanın üzerinden geçmektir. Böylece uygulamadan kaynaklı pütürlükleri önleyebilirsiniz. Rulonun girmediği yerlere ipek uçlu fırça kullanabilirsiniz. Fırçanız yüzeyde rahatça ilerlemiyorsa fırçanızın ucunu suya batırarak daha kolay boyama yapabilirsiniz. Aynı adımları uygulayarak yatak başlığı, komodin, gardırop gibi yatak odanızda bulunan bütün mobilyaları boyayabilirsiniz. Yüzeyde oluşan aşırı renk eşitsizliklerini, yüzeyde oluşan pütürlüklerin giderilmesi için zımpara kullanarak bu alanları düzeltebilirsiniz. Bu işlem için sünger zımpara veya kağıt zımpara kullanarak yapabilirsiniz. Zımpara yaparken boyayı yüzeyden kaldırmaktan korkmayın çünkü çok fazla bastırılmadığı takdirde boya kalkmayacaktır. Her kat boyayı yaptıktan sonra yüzeyde pütürlükler varsa zımpara işlemini uygulayabilirsiniz. Mobilya yenilemelerinde her kat arasında 24 saat beklemelisiniz. Böylece boya zemine tamamen oturacaktır. Cam, seramik veya metal yüzeyleri boyarken ise 48 saat bekleyebilirsiniz. Özellikle banyo zemin boyamalarında 3 gün beklenilmesi daha sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Boyama tamamlandıktan sonra vernik atacaksanız 3 gün beklemelisiniz. Ayrıca verniğin 2. katı için yine 24 saat beklemelisiniz. Yatak odanızı yenilemeye karar verdiyseniz "Yatak Odası Boyama Fikirleri | En Sevilen Dekorasyon Renkleri" yazımızdan ilham alabilirsiniz.
Eğer siz de evinizdeki mobilyaları boyayarak yenilemek istiyorsanız Sanatsal Dünya Hobi Market İle akrilik boya çeşitleri, su bazlı vernik çeşitleri, Cadence fırça çeşitleri, yapıştırıcılar ve hobi yan ürünlerine ulaşabilirsiniz. Boya çalışmalarınız sırasında aklınıza takılan soruları "ücretsiz boya danışmanlığı" sistemimiz ile bize iletebilirsiniz.
Mobilyaları Boyaya Hazırlama
İlk Kat Boya Uygulaması
İkinci ve Üçüncü Kat Boyaların Uygulanması
Vernik Uygulaması
Gerekli Malzemeler
Gerekli Ekipmanlar
Müşteri Hizmetleri