Kumaş Boyası İçin Kumaş Seçiminde Nasıl Yapılır?
Genel

Kumaş Boyası Yapmak İçin Kumaş Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Kumaş Boyası Yapmak İçin Kumaş Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Kumaş boyama pek çok hobi sever tarafından denenen ve etkili sonuçlar alınabilen bir işlemdir. Evinizde bulunan veya kullanmadığınız kumaşları istediğiniz gibi boyayarak kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Hayal ettiğiniz desenleri istediğiniz tüm kumaş yüzeylerde oluşturabilirsiniz. Tişört boyama, kot boyama, çanta boyama gibi işlemleri kolayca Cadence kumaş boyaları ile yapabileceğiniz gibi koltuk boyama, mobilya boyama gibi dekorasyon çalışmalarınızı da yine bu boyalar ile gerçekleştirebilirsiniz. Kumaş boyaması için seçilecek kumaş bu çalışma için öncelikli konulardandır. Bazı kumaşlar boyaları yüzeyde tutmayarak kötü görüntülerin oluşabilmesine sebep olabilmektedir. Yazımızın devamında hangi kumaşlara boyama yapabileceğinizi öğrenebilir, kumaş boyalarımızı inceleyebilirsiniz.

Cadence Kumaş Boyaları

Kumaş Boyamada Kumaş Seçimi

  • İlk olarak kullanacağınız kumaşı seçerken pamuk oranı yüksek, sentetik olmayan kumaşları tercih etmelisiniz.
  • Yüzeylere uygulama yapmadan önce kumaşın küçük bir kenarında boyanızı test etmelisiniz. Böylece nasıl bir görüntü oluşturacağınızı öncesinde görmüş olursunuz.
  • Boya yüzeyde sertleşme yapıyorsa veya boya dağılıyorsa boyama için uygun bir kumaş seçmemişssiniz demektir.

Örneğin kadife, kaz tüyü benzeri havlu kumaşlarda boyama yapılması pek fazla önerilmez. Çünkü kumaş boyalarının özelliği yüzeyde sertleşme yapmaması ve yıkandığında çıkmamasıdır. Bu sebeple yüzeye tutunabilecek türde kumaşlar seçilmesi gerekmektedir. Kadife türü kumaşlarda yüzey sert ve havlu olduğu için boya dışarda kalmakta ve kumaşın içine çekilmediğinden yüzeyde sertleşme oluşabilir.  Tay tüyü gibi kumaşlarda, havlar dışarda olduğundan kumaş boyaları yüzeyde tüyün yapısını bozmakta ve sertlik oluşturabilmektedir. Elbette ben şansımı denemek istiyorum diyorsanız deneyip yüzeyinizin nasıl olduğuna bakabilirsiniz. Yine de kullanmadan önce bu konulara dikkat ederseniz daha sonrasında hayal kırıklığına uğramazsınız. 

  • Pamuk oranı yüksek kumaşlar tercih etmemizin bir diğer sebebi de sentetik kumaşlarda boya yüzeyde tutunmaz, yıkandığında çıkabilir. Bu sebeple sentetik değil, %100 pamuk da değil; pamuk oranı yüksek boyanabilir kumaşlar tercih etmelisiniz.
  • Alpaka, duck, terikoton, pamuk saten vb. kumaşlar üzerinde boyama yapılabilir. Boya yapacağınız kumaşları seçmeden önce temin edeceğiniz kumaşçıya boyama yapacağınızı söylemeniz iyi olacaktır. 

Boyama Yapmadan Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Boyama yapmadan önce kullanacağınız yüzeyi mutlaka nemlendirmeniz gerekmektedir. Elbette uyguladığınız boyaya göre bu durum değişiklik gösterebilir. 
  • Kumaş boyaya daha fazla nüfus etsin diye fazla ıslatmadan, boyanın dağılmasını sağlamayacak şekilde, sprey bir su ile ya da yüzeye parmaklarınız ile damlattığınız suları kes kullan sünger ile dağıtabilirsiniz.
  • Kes kullan süngeri ıslatıp yüzeyi sünger ile nemlendirebilirsiniz. 
  • Nemlendirdikten sonra isterseniz el boyaması isterseniz rulo ile zemin boyamalar isterseniz stencil şablonu üzerine stencil fırçası ile uygulama yapabilirsiniz. 
  • Çalışmalarınızı yaparken bütün kumaş ürünlerini uygulamaya katabilirsiniz. 
  • Kullanacağınız renkleri birbirleri arasında karıştırabilirsiniz. Style mat ve dora gibi tüm kumaş boyalarını karıştırarak istediğiniz renk ve tonları elde edebilirsiniz. 

Kumaş Boyaması Sonrasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Hangi kumaş ürününü kullandığınız farketmeksizin (transfer, pirinç, rölyef pastalar veya boyalar) bir gün sonra kumaşları ters çevirip 4 dakika boyunca ütülemelisiniz.
  • Kumaşınızı ütüledikten sonra vernik veya fixleme işlemine gerek yoktur.
  • Kumaş yüzeyler vernik gerektirmez.
  • Kumaşın verniği ütüdür. 
  • Ütüleme işlemini tamamladıktan sonra düşük ısıda kumaşlarınızı çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz. 
  • Tersinden ütüleyebileceğiniz bir ürünü boyamadayısanız yani sandalye veya koltuk boyadıysanız ince bir tülbenti yüzeye örtüp ütü ile fixleyebilirsiniz. Fön makinası yardımı ile yüzeye ısı vererek fixleme yapabilirsiniz. 
  • Kumaş mobilya boyama yaptıysanız temizlik yapacağınız zaman nemli bir bez ile yüzeyi fazla yıpratmadan temizlik yapmanız önerilir. Makinaya atamadığınız bu yüzeyleri deteryanlı bizler ile fazla bastırarak temizlemeye çalışırsanız ister istemez boya yüzeyden kalkabilir. 

En Kaliteli Kumaş Boyaları Sanatsal Dünya'da

Cadence Boya'nın ürettiği en kaliteli kumaş boyaları Sanatsal Dünya'da sanatsal hobi severlere sunulmaktadır. Uygun fiyatları ve zengin renk seçeneği ile kumaş boyalarını satın alarak hemen hobi ve dekorasyon çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Hızlı kargolama ile müşterilerimize gönderdiğimiz ürünlerimiz kısa süreler içinde müşterilerimize ulaşmaktadır. Ayrıca ücretsiz boya danışmanlığımız sayesinde boyama yapmadan önce veya boyama sırasında merak ettiklerinizi bizi arayarak öğrenebilirsiniz. 

Menü

Müşteri Hizmetleri

0850 305 52 55

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır