Vernik Ne İşe Yarar? Verniğe Dair Merak Edilen Her Şey
Genel

Vernik Uygulaması Hakkında Merak Edilen Her Şey

Vernik Uygulaması Hakkında Merak Edilen Her Şey

Bugünkü yazımızda boyalı, boyasız tüm yüzeylerde kullanılan, ev dekorasyon ve hobi çalışmalarının vazgeçilmezi olan verniklerle ilgili tüm merak edilenlere yer vereceğiz. Yazımızın devamında vernik ürününe ve uygulamalarına dair tüm detayları bulabileceksiniz. Özellikle vernik uygulaması esnasında ve vernik uygulaması sonrasında oluşan sorunların çözümlerine ulaşabileceksiniz. Siz değerli hobi severlerimizin bizlere vernik ürünüyle ilgili sıklıkla sorduğu soruları derleyerek yanıtladığımız bu yazımızı mutlaka okumanızı öneririz.

Vernik Ne İşe Yarar?

Her şeyden önce yanıtlamamız gereken ilk soru olan vernik nedir sorusuyla başlayalım. Günlük hayatımızda kullandığımız mobilyaları, dekorasyon ürünlerini ve yüzeyleri uzun yıllar boyunca dış etkenlere, darbelere ve deformasyonlara karşı korumak için vernik ürünü kullanılmaktadır. Vernik, uygulandığı yüzeyleri uzun yıllar boyunca dış etkenlerden korumanın yanında bu yüzeylere parlak, mat veya yarımat bir görüntü de kazandırmaktadır.

Verniğin İçinde Neler Vardır?

Verniğin içerisinde kuru yağ, solvent, reçine ve tiner maddeleri bulunur.

Hangi Verniği Kullanmalıyım?

Siz değerli kullanıcılarımızın sıklıkla sorduğu bir başka soru ise "hangi verniği kullanmalıyım" sorusudur. Vernik seçiminde dikkat etmeniz gerekenler başlıca; Verniğin kolay uygulanabilir olması, verniğin uzun yıllar boyunca dayanacak kaliteli maddelerden üretilmesi ve sağlığa zararlı maddeler içermemesidir. Dolayısıyla kalitesinden emin olduğunuz bir marka kullanmanızı öneririz. Bu noktada sizlere, sektöründe uzun yıllardır liderliğini koruyan Cadence Boya markasını gönül rahatlığıyla öneriyoruz. Cadence kalitesindeki işlevsel vernikler farklı özellikleriyle hayal ettiğiniz her çalışmada kullanabileceğiniz tarzda üretilmektedir.

Boyadan Sonra Vernik Ne Zaman Atılır?

Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir. Mobilya üzerine vernik uygulaması çalışmalarında katlar arası bekleme süresi 1-2 gündür.

Vernik Suya Dayanıklı Mıdır?

Sizler için önerdiğimiz Cadence Boya markasına ait su bazlı vernikler suya dayanıklıdır. Cadence Taş Vernik, Cadence Kalın Sır Vernik, Cadence Sprey Vernik gibi çeşitleri bulunan Cadence verniklerin tamamı su geçirmez özelliğe sahiptir ve ısıya dayanıklıdır. Ancak mutfak tezgahı, fayans gibi suyla yoğun temas eden yüzeylerde Cadence Taş Vernik kullanılması önerilir. Cadence akrilik vernik uygulanan yüzeyler nemli ve ıslak bezle kolaylıkla temizlenebilir. Cadence vernikler su bazlı olduğundan dolayı sabun, deterjan ve suyla temizliği önerilir. Ağır kimyasallar kullanmanıza gerek yoktur. Cadence akrilik su bazlı verniklerin tamamına ve sanatsal hobi malzemelerine Sanatsal Dünya Hobi Market üzerinden tek tıkla kolayca ulaşabilirsiniz. 7/24 aktif olan sanal mağazamızdan alışveriş yaparak kapıda ödeme dahil birçok farklı ödeme yöntemiyle en uygun fiyatlı hobi malzemelerine ulaşabilirsiniz.

Sprey Boyanın Üstüne Vernik Olur Mu?          

Sprey boya uygulaması bittikten sonra vernik uygulaması yapılabilir. Ancak boyalı yüzeyin tamamen kuruması beklenmelidir. Vernik ile boyanın etkileşime girmemesi için boyanın en az 1 gün kuruması beklenmelidir.          

Akrilik Boyaya Vernik Atılır Mı?

Akrilik boya üzerine vernik uygulaması yapılabilir. Dilediğiniz yüzeyi akrilik boya ile boyadıktan sonra boyanın tamamen kuruması içi 1-2 gün bekleyin. Bekleme süresi dolduktan ve boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra dilediğiniz Cadence Vernik ürününü kullanabilirsiniz.  

Vernik Üzerine Zımpara Yapılır Mı?    

Vernikli bir yüzey üzerine zımpara yapılır mı? Vernik üzerine boya yapılır mı? Vernikli mobilya boyanır mı? Gibi birçok soru almaktayız.

Öncelikle vernikli eski bir mobilyanız varsa ve bu mobilyayı baştan yaratmak istiyorsanız bunu başarabileceğinizi söyleyebiliriz. Ancak vernikli bir yüzeye doğrudan boya uygulandığında bu yüzey boyayı tutmayacaktır. Dolayısıyla vernikli mobilya üzerine önce zımparalama yapmanız gerekmektedir. Boya yapacağınız yüzeyin mükemmel görünmesini istiyorsanız zımparalama işlemini iyi yapmalısınız. İlk aşamada yüzeyin üzerindeki verniği iyi bir zımparalama çalışmasıyla çıkarmalısınız. Sonrasında yüzeye boya uygulayabilirsiniz.

Su Bazlı Vernik Nerelerde Kullanılır?

Su bazlı vernikler, anaokul ve ilkokul faaliyetlerinde, ev dekorasyonlarında, iç ve dış mekan boyamada, mobilya boyamada, ahşap boyamada, kapı boyamada, masa, tepsi ve zigon sehpa gibi tüm ev eşyaları üzerinde kullanılabilir. Kokusuz olma özelliğiyle kullanım sırasında ve sonrasında rahatsız etmez.

Vernik Fırçası Nasıl Olmalıdır?

Vernik uygulaması yapılırken yüzeylerde en iyi sonuç veren Kadife Rulo Fırça kullanabilirsiniz. Rulo fırça yüzeyde fırça izi bırakmadan eşit miktarda verniği yüzeye dağıtacaktır. Bu ürün yerine sentetik zemin fırçası da tercih edebilirsiniz. Özellikle dar ve küçük alanlarda fırça kullanımı tercih edilebilir. Çalışma bitiminde fırçalarınızı su ve sabunla kolayca temizleyebilirsiniz.

Vernik Lekesi Nasıl Çıkar?

Kullanıcıların en sık sorduğu sorulardan bir tanesi de “vernik lekesi çıkar mı?”  Doğru uygulama ve adımlar izlenirse vernik lekesi çıkarılabilir. Yanlışlıkla dökülen verniği yüzeyden sökmek zordur. Bu nedenle vernik lekesi zor çıkan leke türlerindendir. Ancak endişe etmeyin. Vernik lekesini çıkarmak için gereken bazı kimyasal ürünlerle bu işi çözebilirsiniz.

Vernik Lekesini Çıkarmak İçin Gereken Malzemeler;

  • Tiner
  • Zımpara
  • Aseton
  • Pamuk

Vernik Lekesini Çıkarmak İçin Yapılacaklar

  1. Vernik lekesi ahşap üzerindeyse lekeyi çıkarmak için yüzeyi zımparalayabilirsiniz. Sonrasında yüzeyi ahşap boyasıyla tekrar boyayabilirsiniz.
  2. Ahşap yüzey için kullanılan bir başka yöntem ise tiner kullanmaktır. Lekeli kısma tiner dökerek silebilirsiniz.
  3. Kumaş üzerine vernik döküldüyse, lekeli bölgeyi temizlemek için bir pamuğa aseton dökmelisiniz. Asetonlu pamukla lekeli bölge iyice silinmelidir. Leke yine de çıkmazsa soğuk bir kova su içerisine aseton dökerek kıyafetinizi ya da kumaşı bu suyun içerisinde bekletebilirsiniz. Sonrasında elbise, kıyafet ya da hangi kumaş ürün lekeliyse bu ürünü makineye atıp yıkamalısınız. Bu oldukça faydalı bir yöntemdir.

Ahşaba Vernik Neden Sürülür?

Ahşabın daha uzun süre kullanımını sağlamak ve daha estetik bir görünüm kazandırmak için ahşap koruyucu vernik kullanılır. Vernik çeşitleri, sürüldükleri yüzeye; parlak, mat ya da yarımat görünüm verirler. Ahşabın gerçek rengini ortaya çıkarırken uzun yıllar boyunca yüzeyi darbelerden ve bozulmalardan korur. Cadence akrilik su bazlı vernik çeşitlerinin tamamı kokusuz ve sağlığa zararsız ürünlerdir.

Ahşap Vernik Ne Kadar?

Ahşap vernik fiyatları 16.50 TL'den başlamaktadır. Sanatsal Dünya Hobi Market üzerinden onlarca çeşit akrilik verniğe tek tıkla ulaşabilirsiniz. Vernik boyutları 70 ML Vernik, 120 ML Vernik, 250 ML Vernik, 500 ML Vernik, 750 ML Vernik, 2 LT Vernik olarak çeşitlenmektedir.

Kaç Çeşit Vernik Vardır?

Temelde vernik çeşitleri; sentetik, selülozik ve poliüretan olmak üzere 3 çeşittir.

Ahşap Vernik Mi Cila Mı?

Vernik çeşitleri, hem birçok seneçek sunması hem de kolay kullanımı nedeniyle cilaya göre daha fazla tercih edilmektedir. Cila yapmak daha zordur, eğer uygulama esnasında hata yaparsanız çalışmanız çöp olabilir.

En Dayanıklı Vernik Hangisi?

En dayanıklı vernik çeşitleri; Cadence Ultimate Glaze (Kalın Sır Vernik), Cadence Taş Vernik ve Yat Verniktir. Ultimate Glaze vernik ve Taş vernik su bazlı ve kokusuzdur. Sağlığa zararlı maddeler içermez. Yat Vernik; solvent bazlı tek komponentli koruyucu verniktir. Deniz taşıtlarının ahşap bölümlerinde, binaların iç ve dış ahşap kısımlarında, mobilyalarda, pergola, kapı ve pencere doğramalarında kullanılır. Tüm bu vernik çeşitleri, suya, sıcağa, soğuğa ve neme dayanıklıdır.

Vernikli Ahşap Boya Tutar Mı?

Vernikli ahşabı Cadence akrilik boya ile boyayabilirsiniz. Cadence akrilik boya, vernikli ahşap dahil tüm yüzeylere zımpara gerektirmeden uygulanabilir. Yüzeyleri iyi derecede tutar. Vernikli dolap, vernikli ayakkabılık, vernikli sehpa gibi bir mobilyayı kolayca akrilik boya ile boyayabilirsiniz.

Su Bazlı Vernik Çeşitleri Nelerdir?

Su bazlı vernik çeşitleri; ultimate glaze kalın sır vernik,  akrilik vernik, mobilya verniği, su bazlı ahşap verniği, su bazlı taş verniği olarak çeşitlenmektedir. Tüm vernik çeşitlerine kolayca ulaşmak için tıklayın.

Parlak Vernik Ne Demek?

Parlak vernik, uygulandığı alana dayanıklılık sağlamanın yanında parlak bir yüzey kazandırır. Ağaç, mdf, metal ya da boyalı yüzeylere uygulanan vernik çeşitleri ile dilediğiniz parlak, mat ya da yarımat görünümü elde edebilirsiniz.

Su Bazlı Vernik Dayanıklı Mı?

Su bazlı vernikler, en az diğer vernik çeşitleri kadar dayanıklıdır.  Özellikle en dayanıklı su bazlı vernik hangisidir derseniz; Cadence taş vernik ve ultimate glaze kalın sır vernik ürünlerini kullanabilirsiniz. Özellikle taş vernik hiçbir şekilde ısıdan, sudan, soğuktan etkilenmez. Genellikle fayans vernikleme, mutfak dolabı vernikleme ve mutfak fayansı vernikleme gibi işlemlerde sıklıkla kullanılır. Suyla temas eden her yüzeyde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ahşaba zarar vermeden doğal rengini korumak istiyorsanız, sizin için en uygun ürün su bazlı verniklerdir.

Menü

Müşteri Hizmetleri

0850 305 52 55

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır